Bucuriile pe care ni le-a adus Mântuitorul prin Învierea Sa sunt multe. Ne-a redat posibilitatea să ne bucurăm alături de El, vindecându-ne și redescoperindu-ne vocația. Scopul Bisericii este tămăduirea omului și unirea acestuia cu Dumnezeu.

Când vorbesc de tămăduire, nu mă refer la una închipuită, numită așa pentru că sună bine și publicitar, ci la una care poate fi cuantificată după toate regulile științei moderne.

Biserica Ortodoxă, atunci când funcționează la parametrii lăsați de Sf. Părinți, poate aduce foarte multe beneficii societății, inclusiv economice. Biserica tămăduiește oameni. Un om tămăduit este liniștit sufletește și e mult mai productiv, șansele să se îmbolnăvească scad foarte mult (știut este că stresul provoacă foarte multe boli). O dovedesc pleiadele de studii pe coaching, psihologie etc.

Biserica Ortodoxă oferă practici de prevenire a unor boli trupești prin post, metanii. Pentru că și de trup e nevoie să aibă grijă omul pentru a deveni templu al Duhului Sfânt. Studiile occidentale confirmă aceste beneficii de care credincioșii ortodocși s-au bucurat de mii de ani, chiar dacă nu au avut studii occidentale care să confirme.

Ortodoxia, așa cum bine spunea pr. Romanidis nu este o religie, ci o știință medicală. Dacă ar fi apărut în zilele noastre, nu ar fi concurat cu ceea ce noi numim azi religii, ci cu științele medicale.

Valorile pe care se bazează societatea din ziua de azi sunt profund creștine. Spitalele, școlile publice au apărut în spațiul creștin și mai târziu conceptele au fost preluate de către statul laic.

Chiar dacă uneori te voi îndemna explicit să explorezi lumea Bisericii Ortodoxe, această platformă NU își propune să convertească pe nimeni. E loc sub soare pentru toată lumea. Dacă nu mergi la biserică, foarte bine, fiecare e liber să aleagă cum își trăiește viața (de altfel, e una din convingerile de bază ale ortodoxiei – libertatea de alegere). De asemenea și eu, ca și creștină, sunt liberă să merg. E și dreptul meu să aleg.

Însă pentru că sunt atât de multe nelămuriri legate de învățăturile Bisericii și de cei care merg la biserică (acuzați de multe ori că ar fi încuiați și creduli) m-am gândit că ar fi utile câteva explicații, pentru a se înțelege lumea și din perspectiva mea ca și creștină. Mie Biserica îmi e de foarte mare folos.

Această platformă își propune să prezinte beneficiile pe care le-a adus și pe care le poate aduce Biserica Ortodoxă societății.

Biserica NU E DEGEABA. Rolul ei este unul imens și cu adevărat benefic pentru societate. Eu am nevoie de Biserică. Am nevoie să păstrez învățătura de credință așa cum am primit-o, căci doar ce am primit de la Domnul duce la vindecare.